24 oktober 2013

Sallad med Sötpotatis, Äpple & Fänkål.

Jag fortsätter projekt "sidosallad" med en varm/ljummen variant som kan vara god att servera till maten (eller äta den som den är med t.ex. "nutty falafel" till) nu på hösten.

Den tar lite tid att göra men det är den värt eftersom smakerna utvecklas mer tack vare ugnsbakningen. Salvian brukar jag lättast hitta på ICA, från deras eget märke "I love eco" så kolla där.

En annan god, varm sallad som är värd att testa är "Bulgurn med Butternut & Salvia" [länk]. Önskar er en fin fortsättning på veckan. Kram M.

Sallad: Sätt ugnen på 225 grader. Skala 1 stor sötpotatis och 2 rödlökar och dela i lagom stora bitar. Dela 2 fänkålsstånd och 2 (svenska) äpplen i båtar. 

Lägg alla grönsakerna utom äpplena på en plåt och ringla över 1 msk lönn-/agavesirap och 2 msk olivolja. Strö över några blad färsk salvia och salta och peppra. Blanda om och sätt in plåten i ugnen.

Rosta ca 25 min. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftorna och 1 näve valnötter. Rosta i ytterligare 5 min. Ta ut plåten och blanda ner ytterligare salviablad. Blanda ner 1 påse salladsmix och servera.
Glutenfritt. Mjölkfritt.Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar