Det här behövs:
- matberedare
- kniv
- 2 portionsformar
- 1 dl cashewnötter, naturella
- ½ tsk ekologiskt vaniljpulver
- 2 msk vatten
- ½ msk agavesirap
- ½ msk kokosolja
- 1 passionsfrukt, urgröpt
Chokladbotten
- ½ dl pekannötter
- 4-5 färska dadlar
- 1 msk rått kakaopulver
- en nypa salt
Montering
Ta ut fyllningen ur frysen. Ta ut degen till bottnarna ur kylen och dela den i två delar. Rulla varje del till en boll. Platta till varje boll så att den blir tillräckligt stor för formen. Lägg en platta i varje form och platta lätt till så att den fastnar på passionsfyllningen. Ställ in i kylen i ca ½-1 timme.
Ta ut formarna ur kylen. Skär med en kniv runt kanterna så att bakelsen släpper lättare. Stjälp upp bakelserna på tallrikar/fat. Dekorera med passionsfruktkött (½ passionsfrukt per bakelse). Avnjut!
Mjölkfri. Glutenfri. Vegan. Rawfood. Äggfritt.
För några år sedan hade jag en blogg där jag under en sommar testade att göra olika råa efterrätter/mellanmål. Jag har redan publicerat några av recepten från den här på bloggen, men det återstår ett och det är det här receptet.
Det här är en härlig liten bakelse med syrlig smak och en härlig chokladbotten. Det krävs lite pyssel men det kan det vara värt om man firar något speciellt.
Om du inte har passionsfrukt hemma så kan du ersätta den med hallon (gärna vildhallon då de är lite syrligare i smaken). Pekannötterna kan ersättas med valnötskärnor.
Nu önskar jag er en fin fortsättning på lördagen. Ta hand om er! Kram!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar