ca 25 st: Mixa ihop 2 skalade bananer (ju mognare, desto sötare), 5 msk torkade osvavlade aprikoser i bitar, 2 dl valnötskärnor, 4 msk (rått) kakaopulver, ½ dl kokosolja och 1 nypa flingsalt i en mixer så att det blir en slät massa.
Lägg över massan i en skål och ställ in i kylen i 2-3 timmar. Ta ut skålen ur kylen och forma smeten till 25 bollar. Rulla hälften av bollarna i baobabpulver och de resterande bollarna i carobpulver.
Bollarna klarar sig i burk med tättslutande lock i kylen ca 5 dagar . Kan även frysas, klarar sig då i ca 2 mån.
Glutenfria. Mjölkfria. Rawfood.
De här tryfflarna har en härligt god smak av choklad med en förnimmelse av banan. Jag rullade dem i baobabpulver samt carobpulver och de med baobab får utöver chokladen och bananen en spännande, lite syrlig smak.
Väldigt goda att göra till sig själv eller varför inte till mor på mors dag som är den 26/5!? En fortsatt fin fredag önskar jag er! Kram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar