7 mars 2012

Sushirisotto


Nu är snart dagen till ända och eftermiddagen går snart över till kväll. Jag hoppas att ni har haft en bra dag!? Min har varit riktigt bra, det vackra vädret var tyvärr bara vackert, men inte så behagligt, höll på att blåsa omkull när jag var på stan. Is i kombination med blåst blir inte någon speciellt bra kombo *haha*

Roligt att det har tillkommit några läsare och följare här på bloggen! :) De flesta som kikar in här söker efter recept, så det är lite därför som det dyker upp så mycket recept. Vill ni läsa om något annat får ni gärna hojta till :)

Och så ett recept... ;) Nedan följer ett recept på en god vegetarisk/vegansk rätt som även passar bra i lunchlådan. Smakmässigt påminner den lite om sushi, därav dess namn. Om du inte vill ha tofu kan du ersätta den med lax eller (marinerad) tzay.

Ingefärsmarinad
  • 1 msk agavesirap/honung
  • 1 msk risvinäger/vitvinsvinäger
  • en nypa salt
  • lite sambal oelek
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk rapsolja + ½ msk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 1 förpackning tofu, tärnad 
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Låt tofun marinera i ca 20-30 min.

Koka under tiden sushi-/risottoris enligt anvisningarna på förpackningen. Woka wokgrönsaker i olja i het stek-/wokpanna. Blanda grönsakerna med det kokta riset. Smaka av med salt och peppar. 


Fräs tofun i raps- och sesamolja (spara marinaden). Salta och strö över sesamfrön/furikake.

Häll marinaden över risotton, rör om och toppa med tofutärningarna. Servera med japansk soja och avokado till.

1 kommentar:

  1. Sv: haha gröt lät intressant - är ju rätt naturligt om man säger så;)

    SvaraRadera