11 juni 2012

Päronpizza med Valnötter & Chévre

Den här pizzan är en favorit hos oss sedan några år tillbaka. Här samsas päron, honung, chévre och valnötter vilka tillsammans skapar en otroligt härlig smakkombination. 

Pizzan passa som "mingelrätt", förrätt eller som del av en buffé. Kanske något att servera på grillfesten innan det grillade är färdigt!?
Pizzadeg:
  • 3 tsk torrjäst

  • ½ tsk salt

  • 1 tsk honung
  • 1 msk psylliumfrön

  • 5 dl dinkelmjöl

  • 2 dl vatten

  • 1 skvätt olivolja
Fyllning:
  • 6 päron, t ex Kaiser
  • 300 g chèvre

  • 1 påse (á 70 g) valnötter

  • 3 msk flytande honung

  • 1 kruka färsk timjan

  • flingsalt

  • svartpeppar

  • olivolja
Blanda torrjäst, mjöl, psylliumfrön och salt i en skål. Tillsätt honung, olja och varmt (ca 50 grader) vatten. Knåda degen ordentligt så att den blir smidig. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 min.

Kavla ut degen till två pizzor, stora nog att täcka en varsin ugnsplåt.
 Pensla pizzabottnarna med olivolja. 

Kärna ur päronen och skiva dem tunt på längden. Salta och peppra rikligt. Smula över chèvre och valnötter samt ringla över honungen. Toppa pizzan med färsk timjan och lite olivolja. 

Grädda i 250 grader (225 grader varmluft) i ca 15 min. Klipp pizzorna i lämpliga bitar och servera medan de fortfarande är lite varma. 
Recept från Risenta.

4 kommentarer:

  1. Den är riktigt smarrig den här :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, jacob kan skapa recept han :) önskar dig en underbar helg! kram

      Radera