Pizzan passa som "mingelrätt", förrätt eller som del av en buffé. Kanske något att servera på grillfesten innan det grillade är färdigt!?
- 3 tsk torrjäst
- ½ tsk salt
- 1 tsk honung
- 1 msk psylliumfrön
- 5 dl dinkelmjöl
- 2 dl vatten
- 1 skvätt olivolja
- 6 päron, t ex Kaiser
- 300 g chèvre
- 1 påse (á 70 g) valnötter
- 3 msk flytande honung
- 1 kruka färsk timjan
- flingsalt
- svartpeppar
- olivolja
Kavla ut degen till två pizzor, stora nog att täcka en varsin ugnsplåt. Pensla pizzabottnarna med olivolja.
Kärna ur päronen och skiva dem tunt på längden. Salta och peppra rikligt. Smula över chèvre och valnötter samt ringla över honungen. Toppa pizzan med färsk timjan och lite olivolja.
Grädda i 250 grader (225 grader varmluft) i ca 15 min. Klipp pizzorna i lämpliga bitar och servera medan de fortfarande är lite varma.
Recept från Risenta.
Härlig smakkombination!
SvaraRaderaja, den är underbar :)
RaderaDen är riktigt smarrig den här :)
SvaraRaderaja, jacob kan skapa recept han :) önskar dig en underbar helg! kram
Radera