17 januari 2012

Svamplasagne

Som med så mycket annat är lasagne något som är ännu godare dagen efter, då den har hamnat i matlådan., för då har smakerna hunnit utvecklas och lasagnen har satt sig.

Den här lasagnen är vegansk men går såklart att basera på mjölkprodukter om man hellre vill ha det. Den har en god och mild smak av basilika och oregano. Enkel och snabb att göra är den också.
Smält 50 g (mjölkfritt) smör och rör ner 3-4 msk mjöl. Späd med 4 dl (vegetabilisk) mjölk och 2 dl (vegetabilisk) grädde. Låt koka ett par minuter. Smaka av med en nypa salt och svartpeppar.

Bryn 1-2 finhackade vitlöksklyftor, en bit strimlad purjolök, 1 låda (á 250 g) delade champinjoner och 1 grovt riven morot. Rör ner fräset i såsen. Varva lasagneplattor (ca 9 st) med 250 g delade körsbärstomater, 1 riven (vegansk) mozzarella och basilikablad och/eller oregano i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost. Grädda i 200 graders ugnsvärme (175 grader varmluft) i ca 30 min. Ta ut och låt stå en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar