1 skål: Rosta 1 dl sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de fått lite färg.
Mixa 4 dl kokta kikärter i en skål. Blanda i 1 skalad, pressad vitlöksklyfta.
Tillsätt de rostade sesamfröna, 2 msk pressad citron, 1 dl oliv-/rapsolja, lite gurkmeja, lite sambal oelek och lite flingsalt.
Mixa till en jämn smet. Tillsätt ev. lite vatten om den känns för tjock.
Lägg upp hummusen i en skål. Avnjut som pålägg, till maten eller som dip.
Förvaras i kylskåp. Glutenfri. Mjölkfri. Vegan.
Receptinspiration från ICA.
Istället för tahini är det hela sesamfrön i den här hummusen,
vilket ger den en krispig karaktär tillsammans med den i övrigt krämiga
hummusen.
Väldigt god. I originalreceptet tipsade de om att man kunde doppa
grönsaker i den, men den är även god som pålägg eller till maten.
Vad gott, jag älskar hummus! Perfekt att dippa ex grönsaksstavar i eller ha som tillbehär/pålägg!
SvaraRaderaHummus är mumma! Så himla bra till mellanmål ihop med lite grönsaker :)
SvaraRaderaHåller med dig :) Så enkelt att göra också! Du kanske sitter inne på något gott hummusrecept eller liknande? :)
RaderaDu får ha en fin dag!