22 mars 2014

Med smak av citron.

10-15 st: Lägg 2 dl torkade katrinplommon (ev. blötlagda en stund), 7 urkärnade dadlar, 2 dl mandelmjöl, 1 msk finrivet skal från 1 ekocitron och 1 nypa flingsalt i en matberedare/mixer. Mixa ihop till en slät massa. Forma 10-15 bollar, rulla ev. i kakao- eller carobpulver.
Glutenfritt. Kan frysas in. Mjölkfritt. Vegan.

Om två veckor är det dags för vårens högskoleprov och inför det brukar jag se till att ha bunkrat upp med diverse godsaker som klarar sig i väskan, som t.ex. dessa godingar  med smak av citron.

Bollarna klarar sig som sagt i väskan, men de går även bra att frysa in och personligen tycker jag de är godare då de är lite halvfrusna, men smaken är som baken. Klarar sig ca 3 månader i frysen och ca 3 dagar i kylen.

2 kommentarer:

  1. Mmm, så fräscht med smak av citron!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja, det är gott, kan tänka mig att det kan bli gott med apelsin också, eller vad tror du?! :)

      Radera