Meatless Monday nummer 13 och den får inledas med en snabb- och lättlagad samt smakrik Mexikansk böngryta. Receptet hittade jag i den äldre upplagan av Vegetariska kokboken.
Önskar er en fin start på denna vecka. Ta hand om er. Kram M.
Mexikansk böngryta - 4 port
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
olja
1 tetra krossade tomater
1 lagerblad
1 tsk grönsaksbuljongpulver
chiliflakes
1 tsk paprikapulver
5 dl kokta kidneybönor
2 dl majskorn
1½ msk pressad citron
1 tsk torkad basilika
ev. salt
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Hacka lök, vitlök och kärna ur och strimla paprika och fräs i några minuter under omrörning så att det inte bränns. Tillsätt tomater, lagerblad,
paprikapulver, buljongpulver och chiliflakes. Låt koka ihop i ca 15 min. Tillsätt majskorn,
pressad citron, bönor och basilika och låt puttra ytterligare några
minuter. Servera med t.ex. råris/bulgur/quinoa.
Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan.
Ser gott ut!
SvaraRadera