1 port: Koka upp vatten tillsammans med salt i en stor kastrull. Hetta upp mjölkfritt smör och olja i en stor stekpanna. Lägg i 250 g (1 kartong) (skogs)champinjoner och stek den, under omrörning, så att vattnet avdunstar och svampen blir karamelliserad.
Koka 1 dl risoni i den stora kastrullen. Tillsätt 1-2 hackade vitlöksklyftor, lite torkad timjan samt 1 skvätt balsamvinäger i svamppannan och blanda ihop. Tillsätt 2 msk vitt vin och låt nästan all vätska koka bort innan du tillsätter 2 msk mjölkfri grädde. Sänk värmen och rör om. Låt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Ta av kastrullen från plattan.
Låt risonin rinna av och blanda sedan ned den i svamppannan. Servera med torkad/färsk persilja ovanpå. Avnjut!
Glutenfri (Använd glutenfri risoni eller glutenfri pasta). Mjölkfri (Använd mjölkfritt smör och grädde) Vegan (Kolla så att risonin är fri från ägg).
Inspiration från River Cottage.
Det blev ingen långvarig bloggtorka här. Beskedet jag fick igår var allvarligt och idag orkade inte min
far längre utan somnade in på sjukhuset, strax innan min
lillasyster hann fram.
Det känns förvisso
hemskt sorgligt, men det var nog bäst då hans kropp var så extremt
medtagen av en rad sjukdomstillstånd att jag knappt trodde att han
skulle få uppleva sin födelsedag i somras, strax efter att jag hade träffat honom för sista gången.
Trots
sorg måste man äta. Det här är en enkel rätt som innehåller få
ingredienser och så är den enklare att tillaga än en risotto då det inte
krävs alltför mycket rörande.
Rätten är säkert
väldigt god med kantareller eller Karl Johansvamp/Stensopp, istället
för champinjoner, om du har turen att ha det tillhands.
Nu önskar jag er en fin fortsättning på torsdagen. Ta hand om er! Kram M.
Åh:( Styrkekramar till dig! Och ja äta bör man nog även om det känns oviktigt. Så man har någon form av energi iaf.
SvaraRaderaTack söta Maria!
RaderaJa, det är sant och man hanterar saker och ting bättre med mat i magen :)
Önskar dig en fortsatt fin helg. Kramar