24 april 2013

Pastasås med linser

Att frysa in kokosmjölk och havregrädde i sådan där isbitskubsformar är ett bra sätt att dels ta vara på rester så att inget förfars, men också bra om man t.ex. ska laga mat för en person eller om man helt enkelt inte har någon grädde i kylen.

Jag hade havregrädde i frysen och av den skapades det en god och studentvänlig pastasås så här på en onsdag. En perfekt sås att tillaga i slutet av månaden innan t.ex. lön eller CSN kommer.

Jag får passa på att hälsa er som är nya följare välkomna till bloggen :) Lämna gärna en kommentar om hur ni hittade hit och vilka ni är. Ni andra får så klart också ge er till känna :) Ta hand om er.

2 port: Fräs 1 hackad gul lök, 1 finriven vitlöksklyfta, 2 rivna morötter och 1 msk tomatpuré, under omrörning, i olja i en kastrull.

Tillsätt 1 dl torkade röda linser, lantbuljongpulver, ca 3 dl vatten, 1 tsk torkad timjan ½ msk balsamvinäger, salt och peppar. Koka upp och låt såsen koka i ca 15 min. Rör i ½ dl havregrädde när 5 min återstår av koktiden.

Tallrik:
"Lansett" från Gefle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar