Det hela serverades med mungbönsfettuccini, gröna ärtor och avokado (vid sidan av). Såsen behöver inte serveras till pasta, den är god till ris, helt bovete eller bulgur också för den delen.
4 port
- 2 stora morötter
- 3 medelstora rödbetor
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2-3 tsk malen spiskummin
- olja
- 1 paprika
- 3 dl torkade belugalinser
- 1 msk lantbuljongpulver.
- 1 dl vatten
- 1 tetra passerade tomater
- 3 msk tomatpuré
- ca ½ msk fransk senap
- ca ½ msk paprikapulver
- 1 msk torkad basilika
- 1 msk torkad oregano
- svartpeppar
- 1 msk balsamvinäger
- 1 nypa socker
Rör i de passerade tomaterna, buljongpulver, resterande kryddor, senap, vinäger och socker. Låt allt stå och puttra under lock i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen med t.ex. pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar