I övrigt denna dag tänkte jag skriva julkort, plugga samt beställa teaterbiljetter. Jag hoppas att ni får en bra dag :) Ta hand om er.
Dagens gröt blev en gröt kokad på kross, vilken tar lite längre tid att koka än om man använder mjöl eller flingor/gryn, men något kortare än gröt kokad på ris.
Krosset fick här sällskap av torkade aprikoser och äppelringar, vilket ger en söt och smakrik gröt. Kornen bidrar med lite "motstånd" och kornighet. Kanel, kardemumma, lingonsylt är några tillbehör som är goda till.
Gröt med kross & frukt, 1-2 port
- 3½ dl vatten
- ½ dl rågkross
- ½ dl kornkross
- 2 torkade osvavlade aprikoser, hackade
- 2 torkade äppelringar, hackade
- 1 msk hela linfrö
- en nypa salt
Tips! Om du lägger krosset i blöt under natten så går kokningen lite snabbare på morgonen. Gör mycket på en gång och förvara i kylen så har du gröt för några dagar framöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar