Soppan är lite kryddig i smaken och ett stort plus för att den går snabbt att göra. Perfekt att tillaga en höstruskig dag, på linssoppans dag eller att ha med sig i en termos och avnjuta i skidbacken i vinter.
Som jag så ofta nämner är även den här soppan godast dagen efter, då smakerna har utvecklats och gift sig med varandra.
2 port:
- 1 liten gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackade
- 1-2 potatisar, tärnade
- 1 morot, skivad
- 1½ dl torkade röda linser, sköljda och avrunna
- olja
- 2 tsk curry (jag tog vindaloo)
- ½ tsk malen koriander
- en uns sambal oelek
- 4 dl vatten
- ca ½ msk lantbuljongpulver
- saften från ½ lime
- 1 msk tahini
- ev. en nypa salt
Inspiration från ICAkuriren.
Låter mycket gott!
SvaraRadera