Den här grytan passar bra att tillaga såväl på hösten som på vintern. Den har härligt god smak av saffran och rotfrukter som alla får får en god sötma då de blir varma samt att ättikan bidrar med en viss syrlighet åt det hela. På bilden serverades grytan med pumpafrallor, men går så klart att servera med något annat gott bröd.
Lite annat gott med saffran: Saffranspannkaka, Potatisgratäng med saffran & oliver, Morotskaka med vaniljkesella, Goda frukostbullar, Marockanska kikärtsgryta och Saffransscones.
4 port
- olja
- 1 kuvert (á 0,5 g) saffran
- 1 stor gul lök
- 1 purjolök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 3 morötter
- 2 palsternackor
- ca 1/4 liten rotselleri
- ca 10 dl vatten
- 1 msk ättika
- 2 dl torkade röda linser
- 1 lantbuljongpulver
- salt & peppar
Ser ljuvligt gott ut! Ha en fin fredag, kram!
SvaraRaderadet är det :)
Raderatack :) önskar dig också en fortsatt underbar helg och avslut på veckan. kram!