Pajen är god med de flesta sorters ädelost, så ta den som är din favorit. Om du har svårt för starka ädelostar kan du ta en vit sort, den lär vara mildast.
Veganen kan ersätta äggen med t ex mixade majskorn. Ädelosten kan ersättas med vegansk färskost med ädelostsmak.
1 paj, 6-8 bitar
- 125 g (veganskt/mjölkfritt) smör
- 4 dl vetemjöl
- ev. en äggula
- 2 msk (vegetabilisk) mjölk
- 3 ägg alt. äggalternativ [länk].
- 2 dl (vegetabilisk/mjölkfri) grädde
- 1 dl (vegetabilisk) mjölk
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 fasta päron
- 150 g ädelost, riven alt. vegansk färskost med ädelostsmak.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Fördela ädelost och päron i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min.
Recept från Arla
Men gud vad smart att byta ut ägg mot mixade majskorn! Det tipset ska jag ta med mig om jag ska laga något veganskt :) funkar det till typ biffar också? Som bindemedel liksom? Många säger att det är svårt att få veg-biffar att hålla ihop, jag använder nog alltid ägg i så mina håller ihop fint.
SvaraRaderaHoppas allt är bra med dig! Jag känner mig så exalterad över att börja plugga på tisdag så jag vet inte vart jag ska ta vägen riktigt :)
Kram på dig och hoppas att du får en fin helg!