På bilden hade jag även blandat i en mogen banan, vars smak och sötma gjorde sig bra med jordnötterna.
Jordnötsquorn- 4 port
- 400 g quornbitar
- 1-2 äpple, tärnat
- 1 gul lök, hackad
- vitlöksklyftor, hackade
- sambal oelek, efter tycke och smak
- jordnötssmör, efter tycke och smak
- saft från ½ lime
- ev. flytande honung alt. lite agavesirap
- 3/4 dl vatten
- 2 dl (mjölkfri) créme fraiche
- 1 tsk (glutenfritt) (lant)buljongpulver
- olja
- salt
Variation: Ersätt quornbitarna med tofu, kycklingfilé i bitar, bönor, tonfisk eller vad du själv föredrar.
Glutenfritt: Nudlarna kan uteslutas och ersättas med kokt ris, risnudlar eller quinoa som serveras vid sidan av.
Åhhhhhh. Det ser så jävla gott ut.
SvaraRaderaMarlene: Vad roligt att du tycker det :) Det är gott ;) Kram
SvaraRadera