Härom dagen gjorde jag, som sagt, två sorters müsli. Den ena müslin blev en del i "Wake me up (before you go-go)" och den andra fick utgöra en del i "Barnens frukostmums".
"Barnens frukostmums" är en härlig smakkombo mellan vanilj, pepparkaka och banan. Trots sitt namn kan den säkert falla även några vuxna i smaken, jag tycker i alla fall att den är god.
Nu önskar jag er en underbar första maj och fortsatt underbar vecka! Ta hand om er! Kram!
"Barnens frukostmums" - 2 port
- (mjölkfri) lättsockrad vaniljyoghurt alt hemmagjord vaniljyoghurt (se recept nedan)
- pepparkaksmüsli (se recept nedan)
- 1 skivad banan
Pepparkaksmüsli- 1 burk
- 6 dl (rent) havregryn
- 1 dl skalade sesamfrön
- ½ dl kokossocker/råsocker
- 1 dl solrosfrön
- 3 msk (en påse) pepparkakskrydda (se tips nedan)
- ½ tsk salt
- 1 dl vatten
- ½ dl rapsolja
- 1 dl russin
- 2 msk hela linfrön
- Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).
- Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.
- Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.
- Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 min.
- Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
- När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.
Vaniljyoghurt - 10 port
- 2 liter mild yoghurt alt. mjölkfritt alternativ
- ca 5 msk klar flytande honung alt. agavesirap.
- 1 hel vaniljstång
Recept ur "Den perfekta frukosten" av Oscar de Hoog och Fredrik Paulún
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar