En av dessa müslis ingick i dagens frukost, en frukost som blev en favorit redan första gången jag testade den. Det är väldigt enkelt att svänga ihop och har en god smakkombo med torkade fikon, nyponskalmjöl, päron, äpple och syrlig fil.
Ett annat plus är att det är mycket crunch i müslin, vilket i alla fall gillas av mig.
Nu väntar en härlig dag med en stund i solen, inläsning på endokrina sjukdomar, psykiska sjukdomar och diabetes. Nu önskar jag er en underbar dag! Ta hand om er! Kram!
"Wake me up (before you go-go)" -2 port
- (mjölkfri) fil el yoghurt
- ½ päron, i bitar
- 1 äpple, i skivor
- "Jacobs morgonmüsli" (se recept nedan)
- 3 dl (glutenfritt) havregryn
- 3 dl boveteflingor
- 1 msk hela linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1 dl nyponskalsmjöl
- 2 krm salt
- 2 msk honung alt. agavesirap
- ½ dl rapsolja
- 1½ dl vatten
- 1 dl russin/hackade torkade fikon/ el. aprikoser
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda allt utom honung, olja, vatten och torkad frukt i en skål och rör om ordentligt.
- Blanda sedan samman honung, olja och vatten och häll det över grynblandningen.
- Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 min.
- Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
- När müslin har svalnat, blanda i den torkade frukten.
Recept ur "Jacobs hälsokök; Mat på en kvart med familjemetoden", Jacob Wismar, Fitnessförlaget
Rubrikreferens: Wham! - Wake me up before you go-go
Mums med hemgjord müsli! Din portion ser mycket god ut! Ha det bra!
SvaraRaderaJa, hemmagjort är oftast godast ;)
RaderaHopaps att allt är bra med dig!? Kram
Är bra med mig & vovven. Är i Turkiet just nu & njuter av solen & värmen :) Hoppas att du har det toppen!
SvaraRaderaKRam
Åh, vad härligt med en utlandsresa :)
RaderaJag har det toppen, fast inte lika mkt som dig skulle jag tro ;)
Du får ha en fortsatt underbar semester! Kram