Trots nattsuddande kunde jag inte sova längre än vanligt, utan hoppade pigg ur sängen och gick ut i trädgården och plockade rabarber för att kunna baka frallor, scones och göra en kompott att äta till frukosten.
Frallorna var jag speciellt nyfiken på, så de hade jag störst förväntning på och jag blev inte besviken, de blev mycket goda.
Nu önskar jag er en underbar dag och en härlig mors dag till alla mammor ute i landet. Kram.
8 frallor
- 125 g skivad rabarber.
- 1½ msk kokossocker
- 1 1/4 dl kallt vatten
- 25 g färsk jäst
- 25 g rumsvarmt (mjölkfritt) smör
- 1 tsk salt
- 1 dl grahamsmjöl
- ca 4½ dl siktat dinkelmjöl
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i åtta (8) delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 13 min. Låt svalna på galler.
Inspiration från Arla.
Rubrikreferens: Loreen - Euphoria.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar