För att komma i lite sommarkänsla, en sån här snöig aprileftermiddag, kommer här två goda tillbehör som ni kan tillaga till det grillade i sommar eller varför inte redan den här veckan/helgen!?
Nu ska jag återgå till faktaletande och radiolyssnande. Ta hand om er! Kram!
Varm sallad med tamarimandlar:
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Halvera 4 tomater. Klyfta 2 paprikor. Bryt 1 broccoli i små buketter. Skär 1 purjolök och 1 zucchini i bitar. Lägg grönsakerna i en form.
Blanda ihop 2 rivna vitlöksklyftor med 1 msk olja, saft från 1 lime, salt och peppar. Droppa över grönsakerna. Baka i ugn tills alla grönsakerna har fått fin färg, ca 35 min beroende på grönsakernas storlek. Låt grönsakerna svalna något. Blanda i 1 påse salladsmix. Strö över tamararimandlar.
Receptinspiration från tidningen Hälsa.
Ett gott och somrigt tillbehör med en fräsch smak av citron i kombination med oregano och god olivolja. Passar bra till det mesta t.ex. det grillade (kött, fisk, vegetariskt) eller till en god bönsallad.
Citronpotatis med oregano.
- tvättade färskpotatisar, ev. halverade
- färsk oregano
- vitlöksklyftor, tunt skivade
- olivolja
- pressad citron
- salt & nymald svartpeppar
Hej Molly! Allt bra? Har du skaffat ny blogg? Kramis
SvaraRadera