18 april 2012

Gröt m. banan, dadlar & linfrön

Jag vet inte om ni är lika förtjusta i gröt till frukost som jag är, men om det skulle vara så kanske kombinationen banan, dadlar, kanel och krispiga linfrön kan falla er i smaken?! 

Gröten går in under kategorin "Lite sötare grötar". Om du vill ha lite mindre sötma rekommenderar jag att du inte tar en alltför mogen banan, för ju gulare banan, desto sötare smakar den :) 

En gröt värd att testa tycker i alla fall jag, det är alltid gott att koka gröt på någon typ av mjölk.
  
2 port
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl (rent) havregryn
  • salt
  • 1 banan
  • 4 färska dadlar, strimlade
  • ½ tsk mald kanel
  • 1-2 msk hela linfrön
Blanda vatten, mjölk och salt i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt havregrynen. Låt koka upp igen. Sänk värmen, koka gröten tills gröten får önskad konsistens (krämig).
 

Skär bananen i skivor. Toppa gröten med banan och dadlar. Strö över linfrön och servera med kanel och mjölk el. mjölkfritt alternativ.

4 kommentarer:

  1. Gott. Är det dessutom smultron du har på toppen?
    För tankarna mot sommar, ljuvligt ..!

    http://kanelapple.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamän, det är smutron :) Dock är bilden fotad i juli förra året när jag förberedde min lilla "grötguide".

      ja, sommar önskar man verkligen att det kunde vara nu :)

      En underbar fortsättning på dagen önskar jag dig! Kram

      Radera
  2. Ser kanon gott ut =)
    kramkram

    SvaraRadera