14 april 2012

Pintobönpastej

God morgon denna temaspäckade dag där bland annat surdegen firas. Det var ett tag sedan jag satte en surdeg så idag är ju en perfekt dag att göra det. 

Morgonen startade med kokning av bönor där lotten föll på Pintobönor. När bönorna hade kokat klart mixade jag ihop en bönpastej som avnjöts på nybakat bröd i gott sällskap av mintte, yoghurt med frukt och annat smått och gott.

Nu väntar en härlig och (än så länge) fin lördag. Jag önskar er nu en underbar dag! Kram!
Bönpastej: Mixa ihop ca 3 dl kokta pintobönor (alt. kidneybönor), 1 dl hasselnötter, en nypa salt, svartpeppar, ½ dl (pumpakärn)olja, 3 msk skalade sesamfrön, 1 msk citronsaft och ca 1 tsk nystött anis eller kummin till en slät massa. Späd ev. med lite vatten för önskad konsistens. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar