Söndag, en dag som innebär pannkaka/plättar, idag i form av plättar med russin och mandel, toppad med knäckigt kaneläpple, hampafrön och satsumas. Väldigt gott och lite helgmysigt, en perfekt start på en lite segstartad morgon.
Nu tänkte jag njuta av solen och jag hoppas att ni också har sol hos er!? Ta hand om er! Kram!
Mandel- & russinplättar
Blanda mjöler, bikarbonat och mandelmjöl i en annan skål. Rör ner äggblandningen och russinen i mjölblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i ca 1 msk smet/pannkaka i stekpannan. Stek varje pannkaka ca 2 min på varje sida. Håll de gärna varma på låg ugnsvärme (100 grader) medan du steker klart pannkakorna. Servera pannkakorna med valfria tillbehör.
Glutenfritt: Ersätt dinkel- och grahamsmjöl med rent havremjöl.
Mjölkfritt: Ersätt filmjölk och smör med mjölkfria alternativ.
Äggfritt: Ersätt ägget med motsvarande mängd "no-egg"
Nu tänkte jag njuta av solen och jag hoppas att ni också har sol hos er!? Ta hand om er! Kram!
Mandel- & russinplättar
- 25 g smält smör
- 1 ägg
- 3 dl filmjölk
- 1 krm vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/4 dl dinkelmjöl
- 3/4 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- ½ dl mandelmjöl (kan uteslutas)
- 1 dl russin
- (kokos)olja, till stekning
Blanda mjöler, bikarbonat och mandelmjöl i en annan skål. Rör ner äggblandningen och russinen i mjölblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i ca 1 msk smet/pannkaka i stekpannan. Stek varje pannkaka ca 2 min på varje sida. Håll de gärna varma på låg ugnsvärme (100 grader) medan du steker klart pannkakorna. Servera pannkakorna med valfria tillbehör.
Glutenfritt: Ersätt dinkel- och grahamsmjöl med rent havremjöl.
Mjölkfritt: Ersätt filmjölk och smör med mjölkfria alternativ.
Äggfritt: Ersätt ägget med motsvarande mängd "no-egg"
Hej Molly,
SvaraRaderaHoppas du har haft en skön helg! Själv har jag återhämtat mig efter en stressig vecka och idag har jag bakat en massa. Det är ju så roligt!
Ha en bra söndagskväll,
kram Johanna