Här har bollarna fått smak av kanel, kakao och en nypa salt, men det kan ersättas med det som du själv föredrar.
Bollarna är även perfekta att göra och ge bort i present eller göra efter julen, då de flesta brukar ha dadlar och nötter över.
ca 30 st
- 200 g (ca 3½ dl) solrosfrön
- 300 g (ca 5 dl) urkärnade dadlar
- 100 g (ca 1½ dl) gojibär
- ca 3 msk rått kakaopulver
- ca ½ msk mald kanel
- ev. en nypa flingsalt
Mixa solrosfröna i en matberedare. Tillsätt dadlarna och gojibären och fortsätt mixa till en massa som håller samman. Rulla bollarna i valfri "panering"
Förvaras svalt.
Tips! Egen pepparkakskrydda gör du genom att ta lika delar mald nejlika, kanel och mald ingefära.
Apropå "First Aid Kit". Emmylou är en bra låt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar