25 februari 2012

"Mättande gröt m. mango & yoghurt"

Idag skiner solen här, hoppas att den även gör det där du befinner dig!? Kanske är ni några som ska ut i skid-/pulkabacken eller i skidspåret? Jag tänkte att jag skulle njuta av solen och den värmen som den bidrar med.

Som alla mornar blev det frukost, idag med gröt, te och nybakade scones. Gröten intogs med yoghurt, som omväxling till mjölken. 

Det är gott med yoghurt till gröt, speciellt sojayoghurt, för den har en annan smak och konsistens, så testa det om du gillar gröt.

Sconesen idag blev en variant med ädelost och torkade tranbär, vilket gav en härlig kombination av sött och salt.

Nu önskar jag er en underbar dag och hoppas att er helg blir precis som ni vill ha den! Kram!
 God  året runt.
1 port.
  • ½ dl rågflingor
  • ½ dl havregryn
  • 2 ½ dl vatten
  • salt
  • (mjölkfri) naturell yoghurt
  • mango
Blanda rågflingor, havregryn, salt och vatten i en kastrull. Låt småkoka i ca 3 min. Ät tillsammans med yoghurt och mango.
(Recept ur "Fitness Magazine", nummer 05/07)

2 kommentarer:

  1. åh men vad smaskigt! Ska jag absolut testa! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad roligt, hoppas att det smakar :) kram på dig

      Radera