13 januari 2012

Snabba och enkla kikärtsbiffar

Som sagt, ni är många som är på jakt efter recept på vegetariska biffar, så här kommer ännu ett recept värt att testa. Dessa innehåller inte ägg, vilket gör de veganska. 

Jag tycker att dessa är perfekta att göra om jag vet att alla biffarna kommer gå åt, för i och med att dem inte innehåller ägg så är dem svårare att frysa in, men dem är utmärkta att ha i morgondagens lunchlåda om något skulle bli över. Perfekt snabbmat kan man säga att dessa biffar är, för de går väldigt snabbt att svänga ihop.
2 port: Lägg 1 tetra sköljda och avrunna kikärter i en skål/matberedare och mixa till en jämn massa.

Stek 1 hackad gul lök och 2 rivna vitlöksklyftor mjukt i olivolja i en stekpanna. Blanda ner lökblandningen i kikärtsmassan tillsammans med ½ tsk mald koriander, ½ tsk mald spiskummin, lite chilipulver, svartpeppar och en nypa salt.

Forma massan till 2 biffar (ev. 4 små) och stek dem i olja, i en varm panna, i ca 4 min/sida. Servera biffarna med valfria tillbehör t.ex. en god sås.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar