Jag tycker att dessa är perfekta att göra om jag vet att alla biffarna kommer gå åt, för i och med att dem inte innehåller ägg så är dem svårare att frysa in, men dem är utmärkta att ha i morgondagens lunchlåda om något skulle bli över. Perfekt snabbmat kan man säga att dessa biffar är, för de går väldigt snabbt att svänga ihop.
Stek 1 hackad gul lök och 2 rivna vitlöksklyftor mjukt i olivolja i en stekpanna. Blanda ner lökblandningen i kikärtsmassan tillsammans med ½ tsk mald koriander, ½ tsk mald spiskummin, lite chilipulver, svartpeppar och en nypa salt.
Forma massan till 2 biffar (ev. 4 små) och stek dem i olja, i en varm panna, i ca 4 min/sida. Servera biffarna med valfria tillbehör t.ex. en god sås.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar