En perfekt vegetarisk rätt att göra om du vill rensa lite i kylskåpet är grytan som du ser på bilden ovan. Grytan är skapad med inspiration från ett recept som jag fann i en gammal tidningen Buffé.
Grönsakerna kan ersättas med det du har hemma. Den har en god smak av tandoorikrydda, med en krispig konsistens på grönsakerna. Mango chutney och/eller draksås är gott till.
4 port
- 1 litet blomkålshuvud, brutet i buketter
- 1 vitlöksklyfta, hackade
- 1 gul lök, klyftad
- 2 morötter, skivade
- smör, till stekning
- salt
- 2 dl vatten
- ½ grönsaksbuljongtärning
- 2 dl créme fraiche
- 1 msk tandoorikrydda
- 1 tsk maizena
- 1 burk kikärter (ca 400 g)
- ½ förpackning sockerärter
Mjölkfritt: Kolla så att tandoorikryddan är mjölkfri. Ersätt créme fraichen med Sour supreme. Ersätt smöret med mjölkfritt alternativ eller olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar