23 december 2011

Saffransscones

Oj, vad spännande julkalendern är! 

Ja, då har vi nått dan före dopparedan, den stora "resardagen" och ni är säkert många som ska ut och resa denna dag?! Kanske sitter någon av er redan på tåg, buss eller i bil?

Nu när det blir lite helg kan det vara gott (och trevligt) med långfrukost eller brunch med nybakade scones. Saffranssconesen nedan kanske kan vara något? Det är tur att saffranet är prisvärt i år, för det är ju så gott!

Får passa på att önska er en god jul. Ha nu en bra dag och ta det försiktigt i jultrafiken. Kram!

8 scones
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 1 dl hackade mandlar
  • ½ tsk salt
  • en nypa (kokos)socker
  • ½ kuvert saffran á ½ g
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g (mjölkfritt) smält smör
  • 2 dl (mjölkfri) filmjölk 3% (går bra med sojayoghurt)
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och filmjölk och blanda snabbt ihop till en klibbig smet. Klicka ut smeten i 8 scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar