Ja, då har vi nått dan före dopparedan, den stora "resardagen" och ni är säkert många som ska ut och resa denna dag?! Kanske sitter någon av er redan på tåg, buss eller i bil?
Nu när det blir lite helg kan det vara gott (och trevligt) med långfrukost eller brunch med nybakade scones. Saffranssconesen nedan kanske kan vara något? Det är tur att saffranet är prisvärt i år, för det är ju så gott!
Får passa på att önska er en god jul. Ha nu en bra dag och ta det försiktigt i jultrafiken. Kram!
8 scones
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl fint rågmjöl
- 1 dl hackade mandlar
- ½ tsk salt
- en nypa (kokos)socker
- ½ kuvert saffran á ½ g
- 2 tsk bakpulver
- 50 g (mjölkfritt) smält smör
- 2 dl (mjölkfri) filmjölk 3% (går bra med sojayoghurt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar