25 augusti 2014

Potatis- och blomkålssoppa

Än har inte hösten kommit på allvar - även om en känner att det är svalare ute - dock är det så pass att det kan vara gott med en värmande soppa, inte minst dagar då regnet öser ner utanför fönstret.

Det här är en lätt- och snabblagad, krämig och mild soppa. Vill en så kan en toppa soppan med t.ex. rökt tofu eller vegansk bacon. Jag hade inte det hemma så jag tog oliver, vilket var gott det också.

Önskas fler sopprecept så finns det en liten sammanfattning av det HÄR [länk]. Önskas något gott bröd till soppan finns det en sammanfattning HÄR [länk] samt att samtliga brödrecept även finns HÄR [länk].

ca 2 port: Skala 3 stora potatisar, 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Skär därefter potatisen, löken och vitlöken i bitar. Fräs potatis, lök, vitlök och buketter från ½ medelstort blomkål i olja. Tillsätt ca 6 dl vatten, lite grönsaksbuljongpulver och koka på svag värme i ca 15 minuter. Rör ner 2½ dl mjölkfri grädde (t.ex havrebaserad) och koka i ytterligare ca 5 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den. Smaka av med salt och peppar.
Glutenfri (Kolla buljongpulvret. Använd glutenfri växtgrädde t.ex av ris). Mjölkfri. Sojafritt (Använd t.ex. havregrädde). Vegan. 
Ca 12 kr/portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar