Hade jag bjudit er på dessa brownies hade jag inte talat om att dem innehåller bönor, eftersom det kanske skulle avskräcka några från att smaka ;)
Nu när ni vet att det är bönor i får ni lita på att dem är goda, för det är dem! En känner inte av bönorna, utan dem har en härligt intensiv smak av choklad med ett krämigt inre. Bönorna kan tas för att vara ett mjöl i och med att de är så väl mixade.
Ha nu en fortsatt bra kväll och hoppas att ni får en god natts sömn. Ta hand om er! Kram.
10 stycken
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt el. ställ silikonformar i en muffinsplåt.
Lägg 2½ msk linfrömjöl (= mixade linfrön) och 5 msk kallt vatten i en matberedare/mixer. Mixa ihop och låt blandningen stå och svälla i ca 10 min.
Tillsätt 1 tetra sköljda och avrunna svarta bönor, 3 msk kokos- el. rapsolja, 1 3/4 dl kakaopulver, 1 nypa flingsalt, 1 tsk vaniljpulver, ½ msk bakpulver och 1 dl agavesirap till linfröblandningen. Mixa ihop allt till en riktigt slät smet. (Tillsätt ev. lite vatten om smeten blir för tjock).
Klicka ut smet i muffinsformarna (ca ½ dl i varje). Strö över hackad mörk choklad och hackade valnötter. Släta till ytan med hjälp av en sked. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i 20-25 minuter. (Mitten ska vara lite krämig). Ta ut plåten och låt browniesarna vila i 30 minuter innan de stjälps upp samt avnjuts.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.
För den som vill testa ännu ett recept med svarta bönor så kan Black Bean Cookies [länk] rekommenderas.
Jag testade också att baka med bönor och gud va gott det blev!
SvaraRaderaDet kan jag tänka mig att det blev :) Vad bakade du? Något spännande recept du vill dela med dig av? :)
RaderaÖnskar dig en fin dag! :) Kram
Jag tycker att de är gott med bönor i bakverk och som du säger så märker man inte ens bönsmaken. De här ser mycket goda ut!
SvaraRaderaJa, eller hur! :)
RaderaDet var gott ;) Jag ska kolla in din blogg och se om jag hittar något gott med bönor som jag kan testa härnest :)
Önskar dig en fin dag! Kram
Visst är det gott! Har också gjort flera varianter, man kan ju absolut inte känna att det är bönor i.
SvaraRadera:)
Ja och spännande är det att baka med bönor :)
RaderaDu kanske har du något spännande recept att dela med dig av med bönor? :)
Önskar dig en fin dag! Kram
Är det månne möjligt att ersätta agaven med honung? Jag är på landet och skulle helst baka med det som jag hittar i närbutikrn :)
SvaraRaderaDet ska gå bra :) Du kan även använda kokos-/råsocker, lönnsirap eller "vanlig" sirap :) Om du använder socker kan det behövas lite mer än 1 dl socker eftersom sirap väger mer per deciliter.
RaderaÖnskar dig en fin dag på landet! Kram
Bakade dem för någon dag sedan och de smakar precis som kladdkakemuffins jag brukade göra som barn. INGEN kan gissa att det är bönor i. Jag hade inte svarta bönor utan tog kidneybönor vilket funkade minst lika bra, bytte också ut en liten del kakao mot carob som gav dem lite mer rund kolaaktig smak. Tack för ett superrecept som kommer bakas om och om igen.
SvaraRaderaNu ska jag testa kakorna också!
Vad roligt att du testade dessa och tack för att du delade med dig av dina tips! :) Hoppas att kakorna blir bra :)
RaderaÖnskar dig en fortsatt fin helg! :) Kram