19 juni 2014

Soliga hirsbiffar med ost

8 biffar: Lägg 1 dl hel hirs och 1 dl  sköljda och avrunna torkade röda linser i en kastrull. Tillsätt 4 dl vatten och lite grönsaksbuljongpulver. Koka upp och sänk därefter värmen. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Ta av från plattan och låt svalna.

Skär under tiden 1 bit mjölkfri ost i 8 tärningar och lägg åt sidan. Finriv 2 skalade morötter. Skala och hacka 1 gul lök och 3-4 vitlöksklyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötterna och löken i ca 3 minuter så att de blir mjuka utan att ta färg. Tillsätt ½-1 tsk paprikapulver och ½-1 tsk cayennepeppar och stek ytterligare ca 3 minuter.

Rör ihop grönsakerna med hirsblandningen, hackade färska kryddor (t.ex. dill, persilja, gräslök), 1 msk olja och 1/4 dl tomatpuré i en skål, blanda ordentligt.

Forma en rundel av lite hirsblandningen i ena handen. Lägg på en ostbit och täck osten med ytterligare lite hirsblandning och forma till en biff. Hetta upp olja i en panna och stek biffarna i omgångar i ca 8 min, tills de får en fin gyllene färg. Efterstek ev. i ugnen på 175 grader i 15 min.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Hoppas att allt är fint med er denna torsdagskväll!? Börjat förbereda er för morgondagen?! Jag kommer ha en lugn midsommar så jag har mest förberett efterrätt och lite annat smått och gott.

Jag har bl.a. gjort dessa biffar med ost i mitten. Väldigt smakrika. Det gäller dock att se till att hirsblandningen täcker osten ordentligt för annars är risken att osten "rymmer", och då finns risken att det blir som med dessa biffar [länk]. Önskar er en fin midsommarhelg. Ta hand om er! Kram M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar