Ibland kan det vara svårt att få biffar utan ägg att hålla ihop, men då är ett tips att ta t.ex. en smord timbalring och pressa ner smeten i den. Då får man jättefina och hållbara biffar.
12 biffar
- 400 g skalade och grovt rivna rödbetor.
- 3 ½ dl kokt quinoa (= ca 1 1/4 dl okokt quinoa)
- 2½ dl naturella solrosfrön
- 1 1/4 dl skalade sesamfrön
- 1 1/4 dl (glutenfritt) ströbröd
- 4 msk olivolja
- ½ dl quinoamjöl
- 4 finrivna vitlöksklyftor
- 1 msk tamarisoja
- 1/4 tsk cayennepeppar
Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 25 min. Vänd biffarna efter halva tiden. Ta ut och servera med valfria tillbehör eller frys in för framtida måltider.
Kan frysas in. Glutenfritt (Kolla sojan för säkerhets skull). Innehåller frön. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar