Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi.
Den blev väldigt het, men ju längre den fick stå till sig i kylen, desto mer balanserad blev hettan och till middagen var den mildare, så låt den gärna stå ett halvt eller helt dygn innan den äts. Hettan regleras genom doseringen av sambal oelek samt ingefära.
Kimchi: Ansa och strimla 1 medelstor salladskål och ½ liten purjolök. Skala och finriv 1 vitlöksklyfta samt 1 bit färsk ingefära. Blanda vitlök med ingefära och kålen i en stor skål. Tillsätt ½ msk risvinäger, ½ msk rapsolja, 1 tsk kokossocker, ½ tsk salt och ½-1 msk sambal oelek. Blanda om väl. Låt kimchin stå minst 30 minuter före servering.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar