- 25 g färsk jäst
- 5 dl havreyoghurt
- 1 msk agavesirap
- 1 tsk salt
- rivet skal från en ekoapelsin
- 1 dl vetegroddar
- 2 dl grovt rågmjöl
- 8 dl siktat dinkelmjöl
Tillsätt vetegroddar, rågmjöl och dinkelmjöl lite i taget. Arbeta kraftigt i maskin 10 min eller 15 min för hand. Täck över bunken och låt jäsa i kylskåpet över natten, ca 8-16 tim.
På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader (ca 225 grader varmluft). Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte! Tryck ut degen till en 2-3 cm tjock platta och skär 15 rutor. Placera rutorna på bakpappersklädd plåt och pensla med vatten. Strö över lite havrekli och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Därefter är det bara att njuta av varmt nygräddat bröd till exempelvis frukost, en god soppa eller gryta!
Kan frysas. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.
Än är det inte för sent att få nybakat till frukost i morgon bitti! Det här brödet kräver lite arbete på kvällen men inte så mycket på morgoenn så efter en snabb utplattning och en stund i ugnen så doftar köket apelsin och du har nygräddade härligt goda apelsinfrallor att avnjuta till frukost. Önskar er en bra start på vecka 11. Ta hand om er! Kram M.
Stort tack för varma gratulationer! :) Blev ruskigt sugen på varmt frukostbröd när jag klev in här! Har ju inte blivit mycket sånt på sistone med bebis på armen. Ska faktiskt passa på imorgon bitti tror jag när R har sin sista pappadag.
SvaraRaderaHoppas allt är väl med dig och att du haft en fin helg! Kram
Vad spännande att blanda i apelsin:)
SvaraRaderaHoppas att allt är bra med dig
Ja, visst är det! Och gott blir det också ;)
RaderaMed mig är det bara bra, lite mycket med skolan men nu är jag iaf klar med en lång praktikperiod så det känns bra :) Hoppas att allt är bra med dig Milla!? :)
Önskar dig en fin vecka! Kram
Det ser strålande ut!
SvaraRaderaLycka till!
Gå gärna in på : http://resand.blogg.se