23 december 2013

Dan före dan

Hoppas att allt är bra med er denna måndagskväll!? Här är det lugnt. Jag tänkte att jag skulle ta och sätta mig ner och se på "En enkel till Antibes" innan det är dags att krypa till kojs.

Ja, nu är det inte långt kvar till julafton och kanske är det någon som i sista minuten vill baka något gott med smak av vört!? Om så är fallet kanske ett bikarbonatbröd kan vara något? Gör man det redan ikväll och sedan lindar in det i en bakduk så är det redo att intas i morgon.

Jag får passa på att önska er en riktigt god jul! Ta hand om er och era nära och kära. Kram M.

1 bröd: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång bakform som rymmer ca 1½ liter med bakplåtspapper alt. smörj formen med mjölkfritt smör.

Blanda 4 dl siktat dinkelmjöl, 2 dl fullkornsdinkelmjöl, 2 dl havregryn, ½ dl hela linfrön, 1 tsk salt, 3/4 dl vörtmix och 2 tsk bikarbonat i en bunke. Rör ner 5 dl havreyoghurt och 1 dl frysta lingon blandade med 1 tsk kokossocker.

Klicka ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Ta ut och låt brödet svalna på galler.
Mjölkfri. Vegan.

2 kommentarer:

  1. God Jul! Hoppas du får ett par fina juldagar med värme och god mat:)

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha, Molly!

    Och GOD JUL!

    SvaraRadera