Brödet är gott till frukost, mellanmål, en värmande gryta eller soppa. Gott med det mesta på är det också i och med den neutrala smaken.
Önskas fler recept på bröd med bikarbonat är det bara att ta sig en titt i receptregistret där det finns några fler recept.
1 limpa: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform alt. klä den med bakplåtspapper.
Rör ihop 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 dl rågkross, 2 dl havregryn, 1 tsk bakpulver, 2 tsk bikarbonat och 1½ tsk salt i en stor skål/bunke.
Tillsätt 4½ dl havreyoghurt (el. annan växtbaserad yoghurt), 1 finriven morot, 1 grovt rivet äpple och knappt ½ dl lönn- el. agavesirap. Rör om ordentligt så att allt blandas.
Häll smeten i brödformen Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Ta ut brödet ur ugnen och låt det vila i formen i 5 min innan det stjälps upp. Vira in brödet i en bakduk och låt det gärna vila över natten/i några timmar innan du skär i det.
Mjölkfritt. Vegan.
Jättegott och mitt nya favoritbröd. :)
SvaraRaderaVad roligt :) Tack för att du lämnade en kommentar :)
RaderaÖnskar dig en fin fortsättning på 2014 :)