10 september 2013

Asiatisk rotfruktssoppa

1-2 port: Skär ½ liten skalad kålrot, 2 skalade palsternackor och 1 stor, skalad morot i tärningar. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs 1 tsk röd curry pasta i oljan under omrörning i någon minut. 

Tillsätt de tärnade rotfrukterna samt rivet skal från 1 ekolime och fräs dem under omrörning i ytterligare ca 5 min. Tillsätt 2 dl creamy kokosmjölk, 1½ dl vatten och 1 tsk lantbuljongpulver

Koka upp och låt allt koka i ca 10 min så att rotfrukterna blir mjuka men har en kärna kvar. Smaka av med ca ½ msk soja och saften från 1 lime. Servera med det du tycker passa bra till soppa, t.ex ett gott bröd.
Glutenfritt (Kolla så att sojan och buljongpulvret är fria från gluten!). Mjölkfritt. Vegan.
Receptinspiration från Allers nr 37/13.

Än har det inte riktigt blivit septemberväder ute, men det har ändå blivit såpass kymigt ute att det kan vara gott med soppa någon gång ibland. 

Jag hade tagit fram kokosmjölk ur frysen samt en ensam liten kålrot i kylen och visste inte riktigt vad jag skulle göra av dem, men så hittade jag ett recept i förra veckans Allers på en enkel soppa som innehöll just dessa ingredienser + några få andra ingredienser.

Soppan blev väldigt god med den röda curryn som gav en viss hetta, den syrliga limen och de härligt krispiga rotfrukterna. Kändes som en riktig höstsoppa med rotfrukterna och så hettan som kan vara gott om en förkylning lurande i kroppen.

Hoppas att allt är fint med er!? Här har ännu en skolvecka dragit igång med både tenta och en muntlig uppgift så det är full rulle. Till helgen hoppas jag på soligt väder då jag tänkte gå på den årliga höstmarknaden. Ni får ha en fortsatt bra dag. Ta hand om er.

1 kommentar:

  1. Låter som en toppengod soppa. Lägger på minnet för ruggiga höstdagar!

    SvaraRadera