2 augusti 2013

Saftiga morotsbiffar

5 biffar: Riv 300 g skalade morötter och lägg de i en stor skål/bunke. Blanda ner 1 finhackad gul lök i morotsrivet. Tillsätt därefter 3 msk majsstärkelse och blanda om ordentligt.

Blanda i ½ dl kikärtsmjöl, 1-2 nypor kokossocker, 1 nypa salt, ½ tsk bakpulver, ½ tsk malen spiskummin och lite svartpeppar. Blanda därefter i 1 msk rapsolja, 2 msk mjölkfri grädde och "no-egg" motsvarande 1 ägg (alt.1 ekoägg). Rör om ordentligt.

Om smeten är för lös för att forma biffar: rör i 1-2 msk fiberhusk. Forma fem (5) biffar av smeten och sätt in de i kylen i 1 timma.

Ta ut biffarna ur kylen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene på båda sidorna. Servera biffarna med valfria tillbehör.
Glutenfritt. Mjölkfri (Använd mjölkfri grädde). Vegan (Använd "no-egg" el. ersätt "no-egg m. t.ex. ytterligare 1-2 msk mjölkfri grädde).

Jag hade en påse morötter som såg ut att vilja lämna kylen snart, så innan dem hann göra det på egen hand gjorde jag ett par goda och saftiga morotsbiffar som höll ihop bra (viktigt om du frågar mig) och som därmed var lätta att steka.

Passa på att göra flera biffar på en gång och frys in till höstens matlådor eller till luncher/middagar då orken tryter eller tiden är knapp. Det blir cirka 15 biffar av 1 kg morötter.

Ytterligare recept med biffar med rotfrukter i [länkar]:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar