9 juni 2013

Vanilj & Hasselnöt

4-6 st: Mixa ihop 2 färska, mogna bananer, 3/4 dl nöt-/el. växtmjölk (t.ex. havre- el. hasselnötsdryck), 2-3 msk hasselnötsmör och ca ½ tsk ekologiskt vaniljpulver till en slät massa. (Önskas sötare kan du tillsätta exv. agavesirap).

Häll i bananblandningen i glassformen, men lämna ca 1 cm till maxmarkeringen. Lägg försiktigt i några frysta blåbär och peta försiktigt ner dem, med hjälp av exv. en liten sked, mot botten. Ställ in i frysen och låt de stå i ca 3 timmar. Skölj/doppa formen i ljummet vatten för att få ut glassarna.
Glutenfri. Laktosfri. Mjölkfri. Vegan. Äggfri. 

Nu har lillasyster rest hem till sig efter några dagar här uppe i norr, dagar kantade av sol och värme, second handfynd och planering inför sommaren.

Värmen har kommit hit på allvar nu och då kan det vara gott med något svalkande. I helgen passade jag på att inviga mina glassformar genom att mixa ihop en "glassmet" med smak av hasselnöt, vanilj och en förnimmelse av, samt sötma från, banan.

Hasselnötsmöret kan ersättas med t.ex. mandel-, jordnöt- eller cashewnötsmör och bären med andra bär eller små bitar av någon god frukt.

4 kommentarer:

 1. Åh, vilka söta små glasspinnar och nyttiga dessutom! perfekt ju! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Ja, visst är det :)
   Önskar dig och din familj en god fortsättning på veckan.

   Radera
 2. Nu blir det att köpa glassformar minsann. Tack för inspirationen,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du ska testa dessa :)
   Tack :) Och tack för att du lämnade en kommentar/respons :)
   Önskar dig en fin fortsättning på dagen samt en fin helg. Kram

   Radera