Själva smeten gjorde jag redan igår kväll, men det var först nu i morse som jag gjorde det sista finputsandet.
Det här är nog de godaste bars jag har gjort hittills och lätta att göra var de också så det är ett plus. Värda att testa med andra ord.
Barsen passar bra som mellanmål, efter träning, i skidspåret/-backen eller om man du vill ha lite extra energi. Önskar er en fin fredag samt helg!
Raw Hemp Protein Bars, 15 st
- 1½ dl solrosfrön.
- 1 dl pumpafrön
- 3 dl kokosflingor
- 1 dl kakaonibs
- 1 dl hampaprotein
- 4 msk chiafrön
- 20 urkärnade färska dadlar
- ½ dl kokosolja.
- 3 msk kallt vatten
- 4 msk (rått) kakaopulver
- ½ tsk vaniljpulver
- 1 dl (rent) havregryn
- 2 msk blåa vallmofrön
Lägg i dadlarna, kokosoljan, vattnet, kakaopulvret och vaniljen i matberedaren och mixa ihop allt till en slät blandning.
Tillsätt dadelblandningen i bunken med fröblandningen. Tillsätt havregryn och vallmofrön och blanda om ordentligt så att det blir en fast smet.
Häll smeten/massan i en form (min var 20x26 cm) och tryck ihop massan ordentligt. Ställ formen i kylen i ca 30 min. Ta ut och skär 15 bars.
Förvaras i en burk med tättslutande lock, klarar sig ca 1 vecka i kylen.
Inspiration från Green Kitchen Stories.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar