Sol fick bli lite av dagens tema på lunchen då det blev rester i form av sötpotatisfalafel. Falafeln görs enkelt i ugnen, därför passade jag på att göra flera stycken på en gång så att jag kunde frysa in för framtiden.
De kan även vara något att göra och ha på buffébordet nu när det snart är studentuppvaktningar eller så kan man ha med de på ett knytkalas eller picknick.
ca 20 st
- 1 skalad och grovt riven medelstor sötpotatis
- 4 dl kokta kikärtor (= ca 1 tetra sköljda och avrunna)
- 1 hackad liten rödlök
- ca ½ tsk torkad timjan
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- ½ tsk bakpulver
- 1 msk olivolja
- 4 msk bubbelvatten
- 4-5 msk (glutenfritt) ströbröd
- salt & peppar
Kan frysas in. Glutenfritt. Äggfritt. Mjölkfritt. Vegan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar