- 1 ½ dl naturella hasselnötter (kan ersättas med t.ex. mandel eller solrosfrön)
- 4 dl kokta (= 1 tetra) kikärter
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 2-3 tsk malen spiskummin
- ca 2 msk maizena
- en nypa salt
- knappt 1 tsk bakpulver
- 1 msk pressad citron
- 2-3 msk bubbelvatten
- 2 finrivna morötter
Blanda därefter smeten med vatten och morotsriv. Forma ca 15 bollar av smeten. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 20 min.
Innehåller hasselnötter men är fria från ägg och gluten.
Här kommer receptet på "Nutty falafel", som jag nämnde i föregående inlägg, ifall det är någon som vill testa. Jag gjorde de i ugnen då jag gjorde en dubbel sats för att kunna frysa in några för framtiden, men de går även att steka i olja i stekpannan för den som vill ha lite stekyta på dem.
Nötterna bidrar med en god smak samt härlig krispighet. Den som är allergisk mot nötter kan ersätta nötterna mot t.ex. solrosfrön.
Önskar er en fortsatt fin kväll. Ta hand om er! Kram.
Det här ser riktigt smarrigt ut:)
SvaraRaderaHoppas att allt är bra med dig:)
Milla: Ja, det är de :)
SvaraRaderaAllt bra här! :) hoppas att allt är bra med dig!? Kram