22 maj 2013

Hasselnötter, Banan & Choklad.

"Love Earth"- 1-2 bägare
Hasselnötsknäck
  • ½ dl naturella hasselnötter
  • 4-5 färska dadlar, urkärnade
  • en nypa salt
Mixa ihop allt till ett mellanting av smul och deg.

"Chokladglass"
  • 3-4 frysta bananer, något tinade
  • ½ dl rått kakaopulver
  • agavesirap, efter tycke och smak
  • ev. en nypa salt
Mixa ihop allt till en krämig konsistens. Fördela i en eller två bägare. Lägg på hjortron (eller andra bär). Smula över hasselnötsknäck. Avnjut direkt!
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Det tillhör inte vanligheten att jag äter hjortron, men är det något speciellt som ska firas så kan det hända att det blir hjortron. Hjortron eller inte så är det här gott att mixa ihop som en del till till frukost, mellanmål eller efter t.ex. en lättare måltid.

Just nu är jag smått upptagen med det sista på terminens sista inlämning, men förhoppningsvis blir det lite fler uppdateringar inom kort. Önskar er en god natt samt fortsättning på veckan. Kram.

1 kommentar:

  1. sv: tack för din kommentar!
    Jag har funderat på det, men måste nog få tillbaka lite ork först :)

    SvaraRadera