Den här morotssoppan består av få ingredienser, är snabb att tillaga och så är den väldigt god.
Jag skulle kunna tänka mig att den kan vara god att ta med sig i en termos när man ska ut och åka skidor/pulka eller gå i skogen en fin höst- eller vinterdag.
Morotssoppa, 1-2 port.
- 3-4 morötter, skalade och tunt skivade
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- ca 1 msk färsk ingefära, riven.
- 2 ½ dl vatten
- 2 dl kokosmjölk (inte light)
- ½ msk röd currypasta (kolla så att den inte innehåller räkpasta)
- ½ msk lantbuljongpulver (jag använde citrongräs & chili)
- 1 msk pressad citron
- salt och peppar
- färsk koriander
Tips! Som jag skrev härom dagen brukar jag frysa in exv. kokosmjölk om jag får något över, så det kan du göra om du inte använder all kokosmjölk om du t.ex. gör den här soppan.
Morotssoppa har jag aldrig lagat, men det låter gott!
SvaraRaderaMen då får du ta och testa denna ;)
RaderaSynd att du inte kan komma på kursen men vi får hoppas på nästa år istället. :)
SvaraRaderaJag har varit på jakt efter nya sopprecept och den här låter riktigt god! Morötter + ingefära kan ju bara inte gå fel.