Vissa dagar känns det bra att ha färdiglagade rätter i frysen, som idag när jag har suttit i några timmar med några kursare och filat på en uppgift.
Den här såsen är dessutom godare dagen efter, alternativt då den har tinats upp, för då har hettan och smakerna hunnit finna balansen mellan varandra. Vad som serveras till bestämmer man själv; både bönor i eller stekt tofu, tzay eller seitan är gott till.
Den här gången blev det stekt olivtofu för min del, vilken gjorde sig bra ihop med curryn.
Gör så här: Finhacka 1 stor rödlök. Strimla 1 sköljd purjolök och 2 paprikor (gärna olika färger). Fräs hacket och strimlorna i (kokos)olja på medelvärme. Tillsätt ca 1 msk curry, ½ dl tomatpuré och en uns sambal oelek och fräs i några minuter under omrörning.
Tillsätt 1 tetra krossade tomater, ca 1/4 strimlat, litet vitkålshuvud, citronzest från 1 ekocitron och 1 burk kokosmjölk (inte light) och en nypa salt. Blanda om och låt allt puttra i ca 10 min. Servera såsen med exv. ris och stekt tofu.
Låter riktigt gott! Kram
SvaraRadera