Senaste tillskottet blev kryddiga burgare med svarta bönor som bas. Dessa vändes i polenta, vilket gav en krispig yta då de stektes. De är goda att servera som vegetariskt alternativ på sommarens grillparty, kanske tillsammans med grova hamburgerbröd och/eller majsfrallor samt goda röror.
Fler tips på burgare/biffar har jag sammanställt HÄR och det finns ytterligare några HÄR.
5 burgare
- 2 tetror svarta bönor, sköljda och avrunna
- 1 dl (rent) havregryn
- 3 msk salta jordnötter
- 1 rödlök
- efter tycke och smak; sambal oelek
- 1 nypa flingsalt
- ½ tsk mald koriander
- ½ tsk mald spiskummin
- ca 1 msk pressad lime
- 1 msk + olivolja till stekning
- ½ dl polentagryn
- 1 tsk rökt paprikapulver
Blanda ihop polentan och paprikapulvret på en tallrik. Forma smeten till 5 biffar och vänd dem i polentan på tallriken. Låt burgarna vila i kylen ca 1 timme.
Ta ut burgarna ur kylen. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme i omgångar, ca 3 min/sida.
Grillsäsong? Gör burgarna som beskrivningen i receptet, men pensla burgarna med olja och grilla de på grillen istället för att steka dem!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar