16 februari 2013

Strimlat, grönt & nötigt

En av sidosalladerna som passar som tillbehör till det mesta. Jag använde min julienneskäre för att få strimlorna, men det går precis lika bra att använda potatisskalare eller strimla med en kniv.
Julienne/strimla 1 stor zucchini och lägg strimlorna i en bunke. Blanda strimlorna med hackade rostade mandlar, 1 msk nötig olja, 1 msk pressad citron och ev. nypa flingsalt. Servera som sidosallad till varmrätten.

Tips! Har du ingen julienneskärare kan du antingen skära zucchinin i tändstickstjocka strimlor eller använda en potatisskalare.

7 kommentarer:

 1. Åh det låter gott!
  Nu har jag testat HAVREGURTEN (!) och den va HELT OK!
  Nåt jag kan tänka mig faktiskt (med lite stevia på iaf =)
  Den e ju givetvis inte lika tjock o krämig i konsistensen som dne grekiska jag e van vid, men den får funka tillsvidare iaf tror jag!

  SvaraRadera
 2. Haha ja jag kanske ska maila sen :-P
  Ganska många frågor där som jag bombade dej med, sorry ;-)

  Nu e jag påväg hem och köpt HAVREGURTEN iaf så får jag helt enkelt testa den. Sjukt dyr då. 30.90 (om jag jämför med den grekiska jag köper på Lidl som sagt!) Köpte 2 burkar kokosmjöljk oxå.
  Avstår nog soyaprodukter efter den artikeln och det jag hört + att jag inte gillar att ee tillsatt glukos sirap i sina produkter heller.
  Och som sagt så är det nåt jag kommer äta varje dag också då vill jag inte riskera nåt.

  Ang. magen har jag testat laktosfritt. När det kommer till mjölken kanske jag märkte lite skillnad vet inte, men keson o kvargen tyckte jag inte va goda ens + att nu upplevde jag att jag fick ont av kvargyoghurten + keson men känner att jag inte behöver det i min kost.
  Jag är mer förälskad i Lidls grekiska yoghurt.
  MEN - att jag nu VILL undvika mjölkprodukter är inte bara för magens skull utan för att jag tror att man även där är olika känsliga och jag tror/känner att mejerierna påverkar mina hormoner negativt av mjölkproteinet och mjölksockret på min hy och mitt blodsocker. Så därför så funkar det inte med endast laktosfritt...

  Men då kommer vi till påläggsproblemet igen. Gillar inte avokado. Misstänker allergi mot vissa nötter och frön och ex hummus e inte nåt jag föredrar på smörgåsen. Hittade en leverkorv jag kan ha om jag vill ha leverpastej men det är så sällan så köpte inte det. Andra charkprodukter äter jag helst inte
  för tillfället iaf. Så då står dilemmat kvar om OST. Får en känsla av att det är en mejeriprodukt som påverkar ganska mkt.

  Ja. jag testade ju göra gröt idag! Gott! Det va många år sen nu! :-) Glömde bara köpa lite mandlar som jag kunde ha på den imorgon!

  Så har jag ju börjat äta bönor och kikärtor till grönsakerna till lunch/middag. Oxå gott! :-) Och Råris köpte jag och det var gott till! =)

  SvaraRadera
 3. Jag pluggar till bibliotekarie (påbyggnad/master) och håller på med uppsats hela terminen, vilket är vansinnigt tidskrävande, men också kul. Men därför det blir dåligt bloggat och dåligt med mat och bak ö h t! Nog därför jag blivit så frälst i instagram, det håller inspirationen uppe och kräver ingen tid precis, men inspiration finns egentligen överallt. Som här t ex, ser jättegott ut :) rostade mandlar är en jättebra idé. älskar det mesta rostat; frön, nötter mm som tillbehör.

  SvaraRadera
 4. Hej Molly!

  Hur ser du på/hur löser du det med PROTEIN-delen för din del?
  Eller äter du ex Quorn och sojakött/produkterna?
  Proteinpulver? Annat? Inget?

  S P I R U L I N A ska ju som sagt vara en bra "proteinkälla" för veg. & veganer
  läste jag ju...men så dyrt! Kan man verkligen inte fixa det med "vanlig mat" så att säga?

  SvaraRadera
 5. Svar:

  Tack för svar och tips!
  Okej, men då tror jag nog inte att det lär vara nån risk för brist,
  men min kropp kommer ju säkert att få andra typ av värden än innan
  då jag ju åt på ett helt annat sätt, så nu så håller den säkert på att anpassa
  sig till det nya! Men jag mår bra av det och jag känner mig inte trött eller
  energilös eller nåt heller så det är ju positivt! =)

  Jag är mest trött och less eftersom jag är så uttråkad nu och
  bara vill f¨å napp på ett jobb - helst NU!

  Ha en fin fredagskväll!

  SvaraRadera
 6. Blir zucchinispaghetti om du wookar dem ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, ja det blir det ju, tänkte inte på det :) Tack för tipset :)
   Ha en fin dag!

   Radera