Fyllda paprikor är bland det godaste jag vet och speciellt om de är kryddade med goda orientaliska kryddor som dessa är. Passar dessutom bra att göra då de andra grillar på sommaren.
Apropå sommar, enligt Bondepraktikan ska det väder som är i dag bli sommarens väder, så här borde det bli en varm men mulen sommar, får se om det stämmer. Hur är vädret hos dig?
4 port
- 4 stora paprikor
- 2 dl couscous
- 150 g haricots verts
- ½-1 tsk malen kanel
- ca ½ tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- olja
- 4 dl kokta svarta bönor
- fetaost/smulad tofu/fint tärnad rökt tofu
- 4 torkade (osvavlade) aprikoser
- salt & peppar
Koka haricots vertsen 3 min i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och skär dem i bitar. Fräs kanel, spiskummin och koriander försiktigt, ca 1 min i oljan. Rör ner couscous, svarta bönor och haricots verts. Smula i fetaosten. Strimla aprikoserna och tillsätt dem. Blanda allt och smaka av med peppar och ev. salt. Fyll paprikorna med blandningen och servera med t ex yoghurt och ajvar relish.
Inspiration från ICA.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar