Matlagningen fortsätter även detta år och får starta med en gryta som blev en favorit redan 2012. Receptet hittade jag i "Sju årstider i Majas kök". En väldigt god rätt med en härlig krämighet och mycket smak, lite indiskt men med svensk touch. Värd att testa.
4 port
- 1 gul lök, hackad
- ½ litet vitkålshuvud, skuren i bitar
- rapsolja
- 1 msk curry
- ½ tsk chilipulver
- 1½ tetra krossade tomater
- ca 1½ dl vatten
- 1 dl jordnötssmör, gärna "crunchy"
- 1 msk torkad oregano
- salt & svartpeppar
- 1 tetra kikärtor, sköljda och avrunna
- cashewnötter
Hej Molly! Vilket sammansträffande, jag gjorde precis denna vintergryta förra veckan! SÅ god! Mer jordnötssmör i maten, säger jag! Har du några tips? Ja, vi fick en liten Elliot för drygt 10 veckor sedan :) Jag har inte varit på bloggen på länge, men ska väl lägga upp nån bild där också. Önskar dig ett strålande 2013 också :) Kram
SvaraRaderaDet här verkar supergott! Är på riktigt sopp- och grythumör och bunkrar på med inspiration till hösten. Denna ska lagas! Vad pysslar du med denna höst?
SvaraRaderakram